Šabić pozdravio objavljivanje ugovora o prodaji Železare

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2016, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić pozdravio objavljivanje ugovora o prodaji Železare

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić pozdravio je najavu Ministarstva privrede da će u narednih nekoliko dana biti javno objavljen Ugovor o prodaji Železare Smederevo kineskoj kompaniji Hestil.

Proaktivno objavljivanje informacija o svim, pogotovo najkrupnijm raspolaganjima javnom imovinom i novcem, jedini je ispravan odnos prema pravima javnosti utvrđenim Ustavom i zakonom, saopštila je služba Poverenika.

Poverenik >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << smatra da je veoma važno da se ova najava ostvari i da bi bilo veoma dobro da taj postupak označi početak jedne nove prakse, kakva je Srbiji neophodna, piše u saopštenju.

Kako je navedeno, poverenik upozorava da su još javnosti nedostupne informacije o prethodnom poslovnom aranžamanu u vezi sa Železarom i da Ministarstvo privrede nije izvršilo obaveze koje u vezi s tim ima.

Iako je i tada, prilikom potpisivanja Ugovora o pružanju usluga upravljanja Železarom Smederevo sa HPK MANAGEMENT iz Beograda i HPK ENGINEERING B.V. iz Amsterdama, bilo  najavljeno da će on biti u kratkom roku objavljen, ne samo da se to nije dogodilo, nego sadržina Ugovora nije učinjena

dostupnom javnosti ni nakon, po zakonu, obavezujućeg i izvršnog rešenja Poverenika, naveo je Šabić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.