STO MLADIH LIDERA Samit u Beogradu o razvoju biznisa

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STO MLADIH LIDERA Samit u Beogradu o razvoju biznisa

Dvodnevni međunarodni "Samit 100 mladih lidera Jugoistočne Evrope", pod sloganom "Ka zajedničkoj platformi za jačanje preduzetništva", na kojem će biti reči o aktivizmu mladih, ekonomskom rastu, regionalnoj saradnji i razvoju biznisa, počeo je danas u Beogradu.

Učesnicima će se obratiti gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsedavajući srpske grupe u Trilateralnoj komisiji Jovan Kovačić i savetnik premijera Srbije Vladimir Božović.

Samit je zamišljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao mesto okupljanja svih činilaca iz regiona koji mogu doprineti rešavanju problema nezaposlenosti, posebno mladih, otvaranjem novih radnih mesta, kao i ostvarivanju ekonomskog rasta i regionalne saradnje kroz uspon mladih.

Pored istaknutih mladih lidera iz regiona, Samit će okupiti i velike kompanije i investitore kao nosioce krupnog kapitala, mala preduzeća i startapove, nosioce inovacija u vidu naučnih i tehničkih instituta, vladin, obrazovni i nevladin sektor.

Cilj Samita je, kako najavljuju orgazatori, otvaranje novih radnih mesta i povećanje ekonomske aktivnosti.

Dodatnu dinamiku Samitu daće i osnivanje "Fonda za mlade lidere", koji će imati za cilj da svojim aktivnostima i investicijama promoviše, edukuje i omogući razvoj biznis ideja mladih ljudi u uspešne poslove.

U okviru Samita biće organizovani brojni paneli, okrugli stolovi, radionice i predavanja, na kojima će, između ostalog, strani biznismeni predstaviti primere dobrih praksi, a biće reči i o rizičnom kapitalu, investicionim fondovima, povezivanju poslovne i akademske zajednice, ulozi politike u poslovanju, o tome kako inspirisati mlade u periodu tranzicije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.