Izvor: B92, 07.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SSSS za početak socijalnog dijaloga

Beograd -- SSSS traži hitan početak socijalnog dijaloga izmežu Vlade i sindikata.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, Milenko Smiljanić, zatražio je hitan početak socijalnog dijaloga između Vlade i predstavnika sindikata kako bi se rešila teška socio-ekonomska situacija u zemlji, jer u suprotnom, Sindikat neće moći da spreči talas štrajkova, već će za to biti odgovoran direktno premijer Koštunica.

"U toku dana će biti poslata poslanica, dopis >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsedniku vlade Koštunici. Mi više sa ministrima pojedinačno da moljakamo, kukumavčimo da nas prime, nećemo. Hoću da pitam transparentno, javno, pred licem ove države g. Koštunicu - hoćeš li ti, bre, da se probudiš iz zimskog sna i da počnemo da rešavamo nagomilane socijalne probleme u ovoj državi?"

Trenutno stanje u državi i njen ključni problem, Savez samostalnih sindikata Srbije karakteriše kao "tajkunizaciju preduzeća", odnosno kupovinu preduzeća ne vlastitim parama, nego parama samih preduzeća, dok niko ništa ne čini da se to spreči. Pitanja koja se tiču obveznica stare devizne štednje, Jugobanke, akcija na berzi i drugo, samo su neka od pitanja na koje Sindikat želi da dobije odgovore od predstavnika državnih institucija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.