ŠIRI SE SRPSKI AERODROM: Morava dobija još JEDNU PISTU

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Dec.2019, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠIRI SE SRPSKI AERODROM: "Morava" dobija još JEDNU PISTU

Izrada idejnog rešenja do 31. januara 2020.

Vojnograđevinska ustanova Beograd oglasila je nabavku radova za izradu projektne dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji druge piste aerodroma "Morava".

Nabavka radova za pistu u dužini od 2.265 metara oglašena je putem pregovaračkog postupka bez javnog poziva za podnošenje ponuda.

U konkursnoj dokumentaciji navedeno je da je izrada tehničke dokumentacije neophodna radi potrebe uključivanja Aerodroma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Morava" u civilni javni vazdušni saobraćaj s obzirom na to da je aerodrom prethodno pretežno služio kao vojni aerodrom.

- Za izradu tehničke dokumentacije neophodno je izvođenje terenskih istražnih radova sa pratećim geodetskim radovima i izvođenje ostalih pratećih radova, a radi izdavanja sertifikata aerodroma - navodi se u konkursu.

Rok za izradu idejnog projekta je 10 dana po potpisivanju ugovora. Za izradu tehničke dokumentacije i geodetska merenja rok je poslednji dan decembra, a izradu idejnog rešenja potrebno je završiti najkasnije do 31. januara 2020.

Među uslovima tendera koje treba da ispune ponuđači, navodi se i da je potrebno da su pre objavljivanja poziva za ovu javnu nabavku izvršili radove u vrednosti od najmanje 500 miliona dinara na izgradnji manevarskih površina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.