SB odobrila Srbiji 200 miliona dolara

Izvor: S media, 17.Nov.2009, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SB odobrila Srbiji 200 miliona dolara

"Svetska banka odobrila Srbiji kredit od 200 miliona dolara za podršku budžetu za 2009. godinu", izjavio potpredsednik srpske Vlade Mladjan Dinkić.

Na početku radova na izgradnji nove ambasade Alžira u Beogradu, Dinkić je rekao da je taj kredit prvi rezaultat uspešnih dogovora sa Medjunoardnim monetarnim fondom o revoziji kreditnog "stend baj aranžmana".

Direktor Kancelarije Svetske banke u Beogradu Sajmon Grej rekao je ranije danas da je kredit namenjen >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za smanjenje javnog sektora i poboljšanje poslovne klime u Srbiji.

"Tek smo počeli sa ovim reformama i najvažnije je da se nastave kako bi ljudi u Srbiji imali koristi od toga", kazao je Grej.

Dinkić je najavio u oktobru, nakon sastanka sa predstavnicima Svetske banke u Istanbulu, da će ta finasijska institucija odobriti po 200 miliona dolara za pomoć budžetu Srbije u ovoj i u narednoj godini.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.