SAJAM TURIZMA U BEOGRADU: Predsednik Vučić prisustvuje otvaranju

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 15:49

SAJAM TURIZMA U BEOGRADU: Predsednik Vučić prisustvuje otvaranju

Svečano otvaranje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra svečanom otvaranju 45. Međunarodnog sajma turizma.Otvaranje je u 18.00 časova, na Beogradskom sajmu, u Hali 4, najavljeno je iz Predsedništva Srbije.

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za agenciju TASS da namerava da zadrži nezavisnu politiku kada je reč o neuvođenju antiruskih sankcija, uprkos ogromnom pritisku Zapada.

Osvrćući se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na proteklu Minhensku bezbednosnu konferenciju, koja je održana od 16. do 18. februara, on je ocenio da je ona pokazala da međunarodni akteri više ne rade na postizanju mira.

- Ja predstavljam malu državu i nemam pravo da se mešam u poslove velikih i, za razliku od većine lidera, predsednika i premijera, znam da naše mišljenje nije mnogo važno, ali se ponekad razlikuje od drugih, pa je stoga primetno - rekao je Vučić.

Dodao je da je bio mnogo puta na Minhenskoj konferenciji i da misli da je važno pre svega videti i čuti kako zapadni svet razmišlja, a i saslušati različita mišljenja i nešto naučiti. Prema njegovim rečima, ovog puta je mogao mnogo da vidi, ali je izrazio bojazan da nije bilo dovoljno zaključaka koji bi omogućili pronalaženje inovativnih i inventivnih rešenja u pravcu mira.

- Čini mi se da je reč 'mir' postala neomiljena i neželjena reč u celom svetu - rekao je Vučić i uporedio obrazac ponašanja učesnika konferencije sa događajem kojem prisustvuju "fudbalski navijači".

- Sigurno će se pojaviti nova arhitektura svetske politike i biće mnogo promena, i ona će biti mnogo drugačija od onoga što je bilo ranije. Mi se na to malo navikavamo, ali jedino što mogu da kažem je da uvek moramo da štitimo našu slobodu, pravo na sopstveno mišljenje, samostalno odlučivanje i odlučivanje u skladu sa interesima našeg naroda - naglasio je Vučić.

On je "ruskom bratskom i prijateljskom narodu" poželeo uspešne predstojeće predsedničke izbore, mir, stabilnost, bezbednost i uspehe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.