SAD uvele sankcije iranskoj kompaniji koja snabdeva vojne programe

Izvor: B92, 20.Apr.2023, 23:06

SAD uvele sankcije iranskoj kompaniji koja snabdeva vojne programe

SAD su uvele sankcije iranskoj kompaniji Pardazan System Namad Arman (PASNA) zbog nadovne podrške koju je pružila iranskom programu bespilotnih letelica.

Ministarstvo finansija SAD je u saopštenju navelo da je uvelo sankcije i šefu iranskog sistema PASNA i njegovim dobavljačima u Iranu, Maleziji, Hong Kongu i Kini, preneo je Rojters.

On je optužen da je odgovoran za pokušaj izbegavanja sankcija i da je koristio lažne kompanije kako bi tražio različite elektronske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komponente od dobavljača sa sedištem, prvenstveno, u Kini.

Reč je o najnovijem udaru Vašingtona na iransku industriju bespilotnih letelica, piše Rojters.

"Mreža koja je danas sankcionisana nabavljala je robu i tehnologiju za iransku vladu i njenu odbrambenu industriju i program bespilotnih letelica", naveo je američki podsekretar za terorizam pri ministarstvu finansija Brajan Nelson.

On je dodao da će ministarstvo nastaviti da uvodi sankcije u vezi sa vojnim nabavkama koje doprinose regionalnoj nesigurnosti i globalnoj nestabilnosti.

Ovim potezom zamrznuta je sva američka imovina onih koji su pogođeni sankcijama, a svim Amerikancima je zabranjena saradnja sa njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.