SAD uvele restrikcije za još 33 kineske kompanije

Izvor: B92, 04.Jun.2020, 11:15

SAD uvele restrikcije za još 33 kineske kompanije

Vašington -- Američki sekretarijat za trgovnu saopštio je da će nove restrikcije za 33 kineske kompanije i institucije stupiti na snagu u petak.

Prošlog meseca sekretarijat je najavio da će 33 kineske kompanije biti stavljene na "crnu listu" zbog toga što pomažu kineskim vlastima da špijuniraju manjinsku, muslimansku etničku grupu Ujgur sa severozapada zemlje, a drugi razlog je povezanost pojedinih kompanija s kineskim vojnim programom oružja za masovno uništenje, izvestio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Rojters.

Restrikcije podrazumevaju da kineske kompanije i institucije sa američke "crne liste" ne mogu da prodaju američke proizvode ili one proizvedene izvan SAD uz pomoć američke tehnologije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.