SAD traži vreme, G7 bez dogovora

Izvor: B92, 10.Apr.2017, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD traži vreme, G7 bez dogovora

Rim -- Ministri energetike iz Grupe 7 (G7) nisu potpisali zajedničku deklaraciju o borbi protiv klimatskih promena.

Razlog je taj što je administraciji američkog predsednika Donalda Trampa potrebno dodatno vreme za rad na sopstvenoj klimatskoj politici, izjavio je italijanski ministar za ekonomski razvoj Karlo Kalenda.

"Sjedinjene Američke Države su u procesu revidiranja mnogih svojih mera, uključujući i reviziju mera koje se odnose na klimatske promene i sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Pariza", rekao je Kalenda na marginama sastanka u Rimu, a prenosi agencija Rojters.

Sve članice Evropske unije, kako je dodao, ostaju snažno posvećene klimatskom sporazumu iz Pariza, čiji je cilj ograničavanje emisije štetnih gasova.

Grupa sedam okuplja industrijski najrazvijenije zemlje sveta, kao što su Britanija, Kanada, Francuska, Nemačka, Italija, Japan i SAD.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.