SAD ispituje sumnjive radnje i u Rusiji

Izvor: B92, 01.Sep.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD ispituje "sumnjive radnje" i u Rusiji

Američki istražitelji su odlučili da istragu o manipulacijama nekih banaka na valutnim tržištima prošire i na rusku rublju i brazilski real, javlja Blumberg.

Američko ministarstvo pravde koristi ugovore o saradnji koje je potpisalo u maju sa bankama kako bi prikupilo informacije i ispitalo trgovce u vezi sa sumnjivim radnjama na valutnim tržištima, tvrde neimenovani izvori, i dodaju da je trgovanje u argentinskom pesosu takođe privuklo pažnju američkih istražitelja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tužioci ispituju mnoge isntitucije, ukljkučujući i nemačku Dojče banku, koja je obaveštena da je pod istragom američkih vlasti za potencijalne manipulacije na valutnim tržištima.

Tužioci su, takođe, preduzeli mere za podizanje optužnica protiv pojedinih ličnosti u nekim vodećim bankama, koje terete za tajno udruživanje radi vršenja uticaja na određivanje ključnih kamatnih stopa za valute na tržištima u razvoju, a među kojima se nalaze trgovci nekoliko banaka u Moskvi, koji su na taj način, kako se tvrdi, pokušali da povećaju profit svojih kompanija, navodi "Blumberg".

U ovoj istrazi, tužioci se oslanjaju na informacije dobijene od banaka koje su u maju rešile ovaj valutni spor, naveli su izvori, i dodali da su banke poput Sitigrupe, Barkliza, UBS-a, Rojal Benk ov Skotland i "JP Morgan Čejsa" zaštićene od novog krivičnog gonjenja povezanog sa valutnim manipulacijama sve dok ostvaruju saradnju sa istražiteljima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD proširile istragu poslovanja na banke i u Rusiji i Brazilu

Izvor: Blic, 01.Sep.2015

Američki istražitelji su odlučili da istragu o manipulacijama nekih banaka na valutnim tržištima prošire i na rusku rublju i brazilski real, javlja njujorška agencija "Blumberg", pozivajući se na dva neimenovana izvora upoznata sa situacijom...Američko ministarstvo pravde koristi ugovore o saradnji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.