SAD će prodavati meso napravljeno u laboratoriji

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 14:48

SAD će prodavati meso napravljeno u laboratoriji

SAD su dozvolile prodaju mesa napravljenog u laboratoriji.

Dve američke kompanije "Apsajd fuds" i "Gud mit", saopštile su da su dobile konačno odobrenje američkog ministarstva poljoprivrede (USDA) za prodaju mesa uzgojenog u laboratoriji.

Dve kompanije iz Kalifornije su dobile dozvolu da nude "meso iz laboratorije" nacionalnim restoranima, a kasnije i samoposlugama.

Ovim odobrenjem, SAD će postati druga zemlja u svetu, nakon Singapura, koja je dopustila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prodaju takozvanog uzgojenog mesa, prenosi Rojters.

Meso se u laboratorijama uzgaja u čeličnim rezervoarima, upotrebom ćelija živih životinja ili iz specijalne banke reproduktivnih ćelija.

Ove kompanije su prve koje su prošle američku proceduru za odobravanje uzgojenog mesa a koja ima više koraka.

Američka agencija za hranu i lekove (FDA) već je utvrdila da je meso bezbedno za konzumaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.