SAD: Tehničar izložen virusu ebole?

Izvor: VOA, 25.Dec.2014, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Tehničar izložen virusu ebole?

U sedištu Centara za kontrolu bolesti u Atlanti, mala količina živog ebola virusa greškom prebačena iz jedne laboratorije u drugu, koja nije bila opremljena da rukuje virusom.

Američki centri za kontrolu bolesti (CDC) saopštili su da je jedan laboratorijski tehničar slučajno možda bio izložen virusu ebole.

Portparol CDC-a izjavio je da je ranije ove nedelje, u sedištu agencije u Atlanti, u saveznoj državi Džordžija, mala količina živog ebola virusa greškom >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << prebačena iz jedne laboratorije u drugu, koja nije bila opremljena da rukuje virusom.

Zdravlje tehničara koji je možda bio izložen virusu pratiće se tokom naredne tri nedelje, koliko traje period inkubacije za ebolu. Agencija takođe ispituje da li su i neki drugi radnici, koji su ušli u laboratoriju, možda bili izloženi virusu.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.