Izvor: B92, 10.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S dve milijarde dolara održiv rast

Beograd -- Srbija bi trebalo godišnje da ostvari najmanje dve milijarde dolara stranih investicija da bi ostvarila održiv privredni rast.

Na konferenciji za novinare povodom dvogodišnjice rada Ministarstva privrede, ministar privrede, Predrag Bubalo istakao je da je taj iznos direktnih investicija i realan, dodajući da se najveći bum u povećanju izvoza može napraviti u automobilskoj i prehrambenoj industriji.

On je naveo da je u poslednje dve godine njegovo ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešilo dug izmedju kragujevačke Zastave i italijanskog Fijata i uradilo mnogo na privatizaciji Zastave, koja će na kraju ostati samo kao Zastava automobili, za koju će se tražiti strateški partner.

Zbog velike javne potrošnje, Bubalo je najavio da će žestoko intervenisati da i javni sektor prođe kroz reforme i racionalizacije radnih mesta, kako bi postigao profitabilnost, kao što je urađeno u zdravstvu i obrazovanju. Bubalo je rekao da je plan da se ove godine radi na tri ključna polja - poboljšanju kreditiranja industrijske proizvodnje, rastu zaposlenosti i obuzdavanju inflacije.

Planira se strategija za privatizaciju javno-komunalnih firmi, privatizaciju gradskog-građevinskog zemljišta i Nacionalna strategija privrednog razvoja Srbije od 2006. do 2012. godine, precizirao je srpski ministar privrede.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.