Ruski plan za oporavak ima 500 koraka

Izvor: Capital.ba, 29.Maj.2020, 09:01

Ruski plan za oporavak ima 500 koraka

MOSKVA – Ruska Vlada predstavila je plan oporavka ekonomije zbog pandemije virusa korona koji se sastoji iz devet cjelina i predviđa 500 najrazličitijih koraka. Kako je rekao premijer Mihail Mišustin, cjelokupni plan po pitanju oporavka ruske ekonomije neophodno je sprovesti u djelo do kraja 2021. godine. “Glavni cilj ovog plana je da se poveća prihod građana Ruske Federacije, da se smanji nezaposlenost, da se osigura stabilni rast ekonomije zahvaljujući implementacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << najsavremenijih tipova tehnologije, kao i da se iskoriste svi potencijali tržišta rada“, rekao je on, prenosi Sputnjik. Mišustin je takođe naglasio da je neophodno razviti potencijal izvoza, ali i da se aktivno radi na zamjeni uvoza domaćom proizvodnjom. Prethodno je predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio da se pripremi nacionalni plan oporavka ekonomije koja je pretrpjela gubitke zbog uvođenja ograničavajućih mjera zbog širenja virusa korona. Prema nalogu ruskog predsjednika, Vlada Rusije imala je rok do 1. juna da predstavi ovaj plan. Nezavisne Чланак Ruski plan za oporavak ima 500 koraka се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Coronavirus

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Oporavak ekonomije u Srbiji najranije za šest meseci

Izvor: Radio 021, 29.Maj.2020

Oporavak srpske ekonomije od posledica pandemije korona virusa treba očekivati najranije u narednih šest meseci, a verovatno tokom 2021. godine, istaknuto je na panel diskusiji "Ekonomija posle pandemije", u organizaciji Beogradskog strateškog dijaloga...Oko 2.000 kompanija je zaustavilo rad na početku...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.