Ruski pancir u Srbiji do kraja nedelje

Izvor: B92, 18.Feb.2020, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski pancir u Srbiji do kraja nedelje

Beograd -- Prva isporuka od šest sistema za protivvazdušnu odbranu Pancir C1 koje je Srbija naručila od Rusije trebalo bi da bude realizovana do kraja ove nedelje.

Posetom ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua Beogradu trasiran je i dalji put uspešnoj vojnoj saradnji, pišu Večernje novosti i dodaju da je sporazum za jednu bateriju Pancira zaključen prošle godine.

Šojgu je tokom zvanične posete Srbiji u ponedeljak sa ministrom odbrane Aleksnadrom Vulinom razgovarao o saradnji u oblasti odbrane, a ministri su istakli zajedničko opredeljenje da saradnja između dve zemlje u narednom periodu bude dodatno unapređena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Pancir" stiže u Srbiju, kako funkcioniše i čemu služi

Izvor: RTS, 19.Feb.2020, 00:59

Prvi od šest sistema za protivvazdušnu odbranu "pancir S1", koje je Srbija naručila od Rusije, trebalo bi – na osnovu dogovora ministara Vulina i Šojgua, da bude isporučen do kraja nedelje. Srpski vojnici već su obučeni za rukovanje tim veoma efikasnim oružjem. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.