Rusija obustavila uvoz mesa četiri srpske kompanije

Izvor: B92, 31.Maj.2019, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija obustavila uvoz mesa četiri srpske kompanije

Beograd -- Ruske vlasti donele su odluku da privremeno obustave uvoz mesa i mesnih prerađevina prozvedenih u četiri srpske kompanije.

Radi se o kompanijama Matijević, Big bul fuds (Big Bull Foods), Zlatiborac i Karnerks (Carnex) zbog "ozbiljnih nepravilnosti" uočenih tokom inspekcije, saznaje Nova ekonomija.

U odlukama ruske inspekcije od 21. i 22. maja, objavljenim na sajtu ove institucije, navodi se da je privremeno ograničenje na isporuku proizvoda četiri srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanje uvedeno na osnovu inspekcijskog nadzora sprovedenog od 15. od 19. aprila.

Privremena zabrana stupiće na snagu 4. juna.

Precizirano je i da će sve isporuke mesa i proizvoda koje budu krenule ka ruskom tržištu do 4. juna moći da se sprovedu po uobičajenoj proceduri.

U ruskoj Federalnoj službi za veterinarski i fitosanitarni nadzor (Rosselkhoznadzor) su za Novu ekonomiju potvrdili da je 19 službenika ove institucije u aprilu izvršilo nadzor u šest srpskih kompanija za proizvodnju mesa, a da su "ozbiljne nepravilnosti" utvrđene u četiri kompanije.

"Tokom inspekcije utvrdili su ozbiljne nepravilnosti u radu ove četiri kompanije. Zbog toga će počev od 4. juna biti uvedene privremene obustave uvoza proizvoda u Rusiju iz ove četiri kompanije", precizirali su u Federalnoj službi za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije.

U Karneksu su za Novu ekonomiju rekli da neprekidno obezbeđuje svojim potrošačima proizvode visokog kvaliteta stalnim preispitivanjem usaglašenosti tehnoloških postupaka sa industrijskim standardima, implementiranim sistemima kvaliteta i bezbednosti proizvoda i relevantnim pozitivnim propisima.

U Zlatiborcu ocenjuju da im je ograničen pristup ruskom tržištu zbog "nekoliko dodatnih veterinarsko-sanitarnih i normativno-tehničkih uslova koje je potrebno ispuniti".

Agenciji Beta je u Ministarstvu poljoprivrede potvrđeno da su ruske vlasti privremeno obustavile uvoz mesa i mesnih prerađevina nekoliko srpskih kompanija, ali nisu naveli kojih.

Privremena zabrana uvoza trajaće, kako su rekli, 60 dana, a posle toga će kompanije, ako otklone nepravilnosti, nastaviti izvoz na rusko tržište.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova ekonomija: Rusija obustavila uvoz mesa od četiri srpske kompanije

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2019

Ruske vlasti donele su odluku da privremeno obustave uvoz mesa i mesnih prerađevina prozvedenih u kompanijama Matijević, Big bul fuds (Big Bull Foods), Zlatiborac i Karnerks (Carnex) zbog "ozbiljnih nepravilnosti" uočenih tokom inspekcije, saznaje Nova ekonomija...U odlukama ruske inspekcije od 21....

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Rusija obustavila uvoz kompanijama: Matijevic, Big bul fuds, Zlatiborac i Karneks

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 01.Jun.2019, 00:46

RUSIJA SPUSTILA RAMPU ZA UVOZ MESA cETIRI SRPSKE KOMPANIJE .Ruske vlasti donele su odluku da privremeno obustave uvoz mesa i mesnih preradjevina prozvedenih u kompanijama Matijevic, Big bul fuds, Zlatiborac i Karneks zbog ozbiljnih nepravilnosti uocenih tokom inspekcije, saznaje Nova ekonomija. .U o..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.