Rusija će naći zamenu sistemima Visa i MasterCard

Izvor: Vostok.rs, 15.Maj.2014, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija će naći zamenu sistemima Visa i MasterCard

15.05.2014. -

Rusija će naći zamenu sistemima Visa i MasterCard, ako one prestanu sa radom, u našoj zemlji, izjavio je šef MSP RF Sergej Lavrov u intervjuu za agenciju Blumberg.

On je istakao da u RF i u drugim zemljama postoji mnogo stručnjaka, koji znaju kako se to radi.

Istovremeno, on je istakao da su Visa i MasterCardzabrinuti da mogu izgubiti tržište.

Pre su predstavnici oba sistema govorili da će možda morati napustiti Rusiju, ako dođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << do formiranja nacionalnog platnog prometa, jer bi po novom zakonu oni morali da drže u RF tzv. sigurnosni depozit –a to je nekoliko puta više od njihovog godišnjeg dohotka.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: Flickr.com/Josh Kenzer /cc-by-nc-sa 3.0    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Viza" i "Master" mogli bi da ostanu bez velikog tržišta

Izvor: Blic, 15.Maj.2014

Moskva će naći zamjenu za "Vizu" i "Master Kard", ukoliko oni zaista prestanu sa rade u Rusiji u sklopu američkih sankcija - poručuje ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov...Lavor upozorava da "Viza" i "Master Kard" mogu da izgube veliko tržište te da u Rusiji i još nekim zemljama postoji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.