Rusija bi mogla, ali prvo...

Izvor: B92, 03.Okt.2022, 08:31

"Rusija bi mogla, ali prvo..."

"Rusija bi možda mogla da popravi gasovode Severni tok 1 i 2, koji su oštećeni ranije ove nedelje".

To je izjavio potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak, prenosi Raša tudej (RT).

"Postoje tehničke mogućnosti za obnovu infrastrukture, za to je potrebno vreme i odgovarajuća sredstva. Siguran sam da će se naći odgovarajuće mogućnosti", rekao je Novak za TV Rusija 1.

Međutim, prema zvaničniku, prvi korak bi trebalo da bude utvrđivanje ko stoji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iza incidenta.

"Od danas polazimo od toga da je potrebno, pre svega, utvrditi ko je to uradio, a sigurni smo da su za to bile zainteresovane određene zemlje koje su ranije iznosile svoje stavove. I SAD i Ukrajina, kao i Poljska svojevremeno su govorile da ta infrastruktura neće funkcionisati, da će učiniti sve da to osiguraju, tako da je, naravno, potrebno da ovo ozbiljno sagledamo", rekao je Novak.

Pozivajući se na nemačke bezbednosne službe, list Der Tagesspiegel ranije je objavio da bi oštećene rute mogle trajno da budu van upotrebe ako se brzo ne poprave, jer slana voda može da izazove koroziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.