Rusi žele Famos, Unis i dva rudnika

Izvor: B92, 10.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi žele Famos, Unis i dva rudnika

Banjaluka -- Ruski multimilioner Oleg Burlakov mogao bi da narednih meseci kupi više preduzeća i rudnika u Republici Srpskoj koji su u većinskom državnom vlasništvu.

Burlakov želi da kupi i Rudnik Ljubija i fočanski rudnik Miljevina

Burlakov, koji je početkom ove sedmice kupio posrnulu višegradsku Fabriku boja i lakova Terpentin, sa zvaničnicima Vlade RS pregovora o još nekoliko akvizicija sa liste strateških preduzeća uglavnom u rudarskom i metalskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sektoru.

Pored Fabrike motora Famos iz Istočnog Sarajeva, za koju je izrazio interes pri njenom nedavnom obilasku, Burlakov je spreman da kupi i Rudnik Ljubija i fočanski rudnik mrkog uglja Miljevina, kojeg je Vlada preuzela u stečaju.

Ovaj ruski biznismen izrazio je interes i za privatizaciju banjalučke fabrike "Unis - Valjaonica hladno valjanih traka", koja je donedavno služila kao baza međunarodnih vojnih snaga, i ponudio poslovnu saradnju i investicije u Željeznice RS.

"Tu nije kraj mogućim preuzimanjima, jer Burlakov od zvaničnika Vlade traži da mu ponude još nekoliko preduzeća s obzirom na to da, kako je rekao, može obezbediti ulaganja u visini od milijardu dolara", prenose Nezavisne novine.

Oleg Burlakov je predsednik kompanije Novoroscement, jednog od najvećih izvoznika cementa iz Rusije, i direktor preduzeća Voltair, proizvođača guma za sve vrste vozila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.