Rusi zamenili još jedan brend FOTO

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 11:46

Rusi "zamenili" još jedan brend FOTO

Nekadašnji restorani brze hrane američke kompanije KFC, koja se povukla sa ruskog tržišta, danas su u Rusiji otvoreni pod imenom Rostik's.

Novi ruski vlasnici ovih restorana, Konstantin Kotov i Andrej Oskolkov, odlučili su da vrate u život ruski brend Rostik's, koji se prvi put pojavio 1993. godine, nakon sloma Sovjetskog saveza, prenosi Rojters.

Matična kompanija američkog KFC-a, firma Jam! Brends, prošle nedelje je definitivno izašla sa ruskog tržišta i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenela prava na franšizu KFC na rusku firmu Smart servis, koju vode Kotov i Oskolkov.

Smart servis je saopštio da nije isključeno da se Jam! Brends jednog dana ponovo vrati u Rusiju, dok predstavnici ove američke korporacije nisu bili dostupni za komentar.

Za ljubitelje KFC-a u Rusiji se od danas ne menja mnogo toga, pošto će brend ove američke kompanije biti neko vreme i dalje prisutan u nekim restoranima, a meni će ostati skoro isti.

"Postigli smo dogovor po kome će novi vlasnik zadržati stari meni, a samo četiri jela će promeniti ime. Sve ostalo će biti kao i ranije - sama jela, njihov ukus i kvalitet", rekao je Kotov lane u novembru, citirao je TASS.

Pročitajte više:

Konačno našli zamenu: Zbogom švedskom gigantu FOTO

Ni Mekdonalds, ni "Ukusno i tačka"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.