Rukotvorinama do posla - Završen program obuke za nezaposlene

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2018, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rukotvorinama do posla" - Završen program obuke za nezaposlene

Danas je u Kući kralja Petra I predstavljena izložba "Rukotvorinama do posla" kao završni deo programa "Obuka za samostalnog proizvođača rukotvorina" u organizaciji Udruženja "Etno mreža" i Nacionalne službe za zapošljavanje, a uz podršku opštine Savski venac i NALED-a

U okviru izložbe predstavljeni su završni radovi polaznica obuke ručnog tkanja i veza, kao i autentične rukotvorine "Etno mreže" koje državni protokol koristi kao diplomatske poklone. Kroz program >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obuke, koji je trajao mesec dana, polaznice su imale priliku da se upoznaju i ovladaju osnovnim veštinama tkanja i veza i njihovom primenom u praksi.

Izložbu su obišli predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i predsednica Udruženja "Etno mreža" Violeta Jovanović.

 Čestitajući polaznicama koje su uspešno završile obuku, Irena Vujović je istakla da je ova izložba kruna njihovog truda i uspeha.

- Nakon završetka kursa polaznice su osposobljene da formiraju sopstvene radionice za tkanje, a pruža im se i šansa da se zaposle u tekstilnoj  odnosno modnoj industriji- objasnila je Vujović dodajući da  opština Savski venac uvek rado podržava ovakve projekte i da je jedan od prioriteta Opštine upravo podsticaj zapošljavanja građana, pogotovo žena, što dokazuju brojni projekti koje Opština svakodnevno sprovodi u saradnji sa kompanijama, institucijama i udruženjima.

Predsednica Udruženja "Etno mreža" Violeta Jovanović navela je da je program obuke obuhvatio 110 lica sa evidencije NSZ iz Beograda i još osam gradova i opština u Srbiji.

- Na području Grada Beograda sprovedena je obuka za 18 nezaposlenih žena. Program se sprovodi u saradnji sa gradovima koji obezbeđuju prostor za sprovođenje obuke i radne prakse, a jedan od razloga zašto je na području Beograda naš partner opština Savski venac, jeste to što predsednica Irena Vujović vodi Savet za rodnu ravnopravnost Grada Beograda koji podržava i promoviše programe za društvenu i ekonomsku afirmaciju žena - rekla je Jovanović.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović poručio je da su upravo žene ciljna grupa koju NSZ planira više da uključi u razne programe i mere zapošljavanja i da će se sa ovakvim programima nastaviti i naredne godine.

Događaju je prisustvovala i članica Gradskog veća i Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda Elena Bilić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kroz program samozapošljavanja, proizvodi sapune od lekovitog bilja

Izvor: RTS, 18.Dec.2018, 13:37

Nekadašnja radnica prijepoljskog "Tekstilnog kombinata" Slavojka Rejilj jedna je posle završene obuke za razvoj preduzetništva, kroz program samozapošljavanja, pokrenula svoj posao. Uz subvenciju od 200.000 dinara koju je iskoristila za repromaterijal i ambalažu, u porodičnoj kući na Jabuci...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.