Ruglo u centru BG: Napuštena višespratnica od 800 m2 VIDEO

Izvor: B92, 13.Avg.2018, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruglo u centru BG: Napuštena višespratnica od 800 m2 VIDEO

Beograd -- Beograd je prepun nelegalnih i napuštenih objekata. Neuspeli tržni centri, hoteli i stambene zgrade mogu se videti u svakom delu grada.

Prva televizija, počinje da ukazuje na takve građevine u potrazi za rešenjem ovog problema, a krenuli smo od objekta u Ulici Gavrila Principa.

Stvar je principa, da li je ovakvom zdanju, mesto u centru grada ili ne.

Ipak, ovaj primerak od 800 kvadrata, odoleva zakonu i vremenu već više od deset godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Tragovi, koji su uočljivi na sve strane, jasno ukazuju da ovo utvrđenje nemara, često prima i goste.

Građani pričaju da je ovo mesto ruglo Beograda, da je tako već 10 godina i da su tu do skoro bili migranti.

Stanari ulice Gavrila Principa, otkrili su nam da su se zbog ovakvih slika obraćali opštini Savski Venac. Isto smo uradili i mi i dobili odgovor da su im vezane ruke. Kažu, nadležnost je gradske inspekcije, od koje nismo dobili informacije.

Ovakvih i sličnih objekata u Beogradu, ima možda i na stotine. Osim što ugrožavaju bezbednost građana, oni takođe i ruže sam izgled grada. Ipak čelnici Beograda u poslednje vreme daju neke signale, da bi se ti problemi uskoro mogli rešiti.

Goran Vesić, konkretno, rekao je da će grad Beograd tražiti od svih opština, sve predmete bespravne gradnje, koji se vode na NN lica.

"Predmete ćemo uporediti sa podacima Sekretarijata za legalizaciju, "Vodovoda", "Infostana", EPS-a i Katastra. Tako ćemo saznati ko je u stvari gradio, pa ćemo imenom i prezimenom podneti krivične prijave protiv investitora", rekao je on.

Zgrada u ulici Gavrila Principa, navodno je izgrađena u suprotnosti sa propisima spratnosti. Kao takva je napuštena, usput promenila nekoliko vlasnika i bez ičije odgovornosti postala i ostala ružna razglednica iz centralnog dela Beograda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.