Rudnik i TE proizvode hranu za svoje radnike

Izvor: B92, 13.Jun.2018, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudnik i TE proizvode hranu za svoje radnike

Rudnik i termoelektrana Ugljevik u svojih pet plastenika proizvodi povrće koje se koristi za ishranu radnika.

U dva plastenika uzgaja se 2.500 strukova paradajza, a u ostalim plastenicima posađeno je po 1.200 strukova krastavaca, paprike i kupusa, objavljeno je u listu preduzeća.

Inženjer za planiranje i organizaciju plasteničke biljne hrane u RiTE Ugljevik Mirjana Josipović kaže da je povrće u odličnom stanju i da je do sada ubrano 2.000 kilograma krastavaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi Capital.

U RiTE Ugljevik planiraju da se u dogledno vreme uradi i sistem za dogrevanje plastenika i da se iskoristi toplotna energija koja nastaje kao produkt tehnološkog procesa proizvodnje struje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.