Izvor: Blic, 11.Okt.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudari ostali nezadovoljni

Rudari ostali nezadovoljni

BEOGRAD, LAZAREVAC - Posle sedam dana, rudari 'Kolubare' juče su obustavili štrajk, a druga smena počela je sa radom i pored 'velikog nezadovoljstva radnika potpisanim sporazumom sa Vladom Srbije'.

- Sporazum je potpisan tek posle održanih zborova u svim delovima 'Kolubare', na kojima su radnici čuli tekst i tumačenje sporazuma. Sa velikim nezadovoljstvo rudari su pristali su da rade i to jer je lepo vreme koje se gubi pri iskopavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uglja, a posebno jalovine - rekao je za 'Blic' Zdravko Vučetić, predsednik Štrajkačkog odbora 'Kolubare'.

Vučetić je objasnio da su rudari sporazumom dobili tek deo dugovanja, ali su pristali da rade jer je postojala opasnost da građani Srbije tokom zime ostanu bez energije.

O radnim mestima i preostalim dugovanjima, prema rečima Vučetića, biće reči tek po restrukturiranju rudnika.

- Od 114 miliona, koliko nam duguju, isplatiće nam 65 miliona u tri rate, uz obećanje da ćemo 15 dobiti posle nove godine. Naplatili smo znači samo uložen rad po obračunu, a prebačaj plana i bilansa ostali su za druga vremena - rekao je Vučetić, naglasivši da 'dok su rudari stajali, oni su oklevali i da na njihovu dušu, a ne dušu rudara, idu spominjani gubici. S.S.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.