Rudarenje bitkoina opet isplativo?

Izvor: B92, 15.Avg.2022, 13:55

Rudarenje bitkoina opet isplativo?

Industrija rudarenja bitkoina pretrpela je ogromne finansijske turbulencije tokom ove godine.

Međutim, rudari koji su pregurali dan s najnižim prihodom u godini, 13. jun, sada su svedoci povećanja prihoda od rudarenja od 68,63 odsto za mesec dana, prenosi bizportal.

Tokom godine, prihod od rudarenja bitkoina pao je zbog mnoštva činilaca povezanih s raspoloženjem ulagača — podstaknutih napetostima zbog padova tržišta, kolapsa ekosistema i ulaganja koja donose >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gubitke. Bitkoin ekosistem se oporavio prema brojnim determinantama, uključujući prihod rudara u dolarima, poteškoće na mreži i rasprostranjenosti, piše See biz.

Podaci sa portala blockchain.com potvrđuju da su prihodi od rudarenja BTC-a skočili za gotovo 69 odsto u samo jednom mesecu — sa 13,928 miliona dolara 13. jula na 23,488 miliona dolara 12. avgusta. Značajno povećanje ovih prihoda garantuje da je rudarenje bitkoina održiv posao, uprkos visokim operativnim troškovima. Osim toga, niže cene opreme za rudarenje (GPU) omogućile su rudarima BTC-a da prošire svoju infrastrukturu u nastojanju da rudare poslednja dva miliona BTC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.