Rublja na listi deviza kojima se trguje u Srbiji

Izvor: NaDlanu.com, 09.Okt.2012, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rublja na listi deviza kojima se trguje u Srbiji

BEOGRAD, 9. oktobar 2012. (Beta) - Narodna banka Srbije saopštila je u utorak da je uvrstila rusku rublju medju valute kojima se trguje na srpskom deviznom tržištu.

BEOGRAD, 9. oktobar 2012. (Beta) - Narodna banka Srbije saopštila je u utorak da je uvrstila rusku rublju medju valute kojima se trguje na srpskom deviznom tržištu.Kako se navodi u saopštenju, to će se omogućiti obavljanje finansijskih transakcija u rubljama što će olakšati i dodatno unaprediti saradnja Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << i Rusije u privredi i finansijskom sektoru."Time je uvažena činjenica postojanja visokog učešća Ruske Federacije u ukupnoj spoljnotrgovinskoj razmeni Srbije, posebnih odnosa o bescarinskoj trgovini izmedju dve zemlje, kao i značajnih investicija velikih ruskih kompanija u Srbiji", istakla je NBS.Odlukom Izvršnog odbora NBS ruska rublja će se naći na listi deviza i efektivnog stranog novca kojima banke mogu da trguju, kao i na listi efektivnog stranog novca koje ovlašćeni menjači mogu da kupuju i prodaju.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

I rublja na srpskom deviznom tržištu

Izvor: RTS, 09.Okt.2012

Uvažavajući činjenicu postojanja visokog učešća Ruske Federacije u ukupnoj spoljnotrgovinskoj razmeni Srbije, Narodna banka Srbije uvrstila je rusku rublju među valute kojima se trguje na srpskom deviznom tržištu, saopštila NBS. ..Narodna banka Srbije saopštila je danas da je uvrstila rusku...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.