Roditelji više nisu najpametniji, Google je

Izvor: S media, 09.Mar.2012, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji više nisu najpametniji, Google je

Većina dece između 6 i 15 godina pomoć će pre potražiti od Googlea nego od roditelja ili čak profesora, pokazalo je istraživanje.

Polovina dece nikada nije uzela enciklopediju u ruke a petina nikada nije otvorila rečnik stranih reči. Još zanimljiviji je podatak da mladi pretražuju pojmove na Googleu u proseku pet puta dnevno.

Naučite dete da štedi

Kako postaviti pravo pitanje?

Google šalje mailove u ime korisnika
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Dr Pem Vadel je prokomentarisala rezultate istraživanja:" Deca danas odrastaju okružena digitalnom tehnologijom, zato smo želeli da vidimo u kojoj meri je to uticalo na njihov način obrazovanja i saznavanja novih stvari. Ne iznenađuje činjenica da je Google popularniji od zapitkivanja roditelja, prijatelja ili nastavnika. Čak ne možemo reći da je to loša stvar. Deca pokazuju intenzivnu radoznalost i želju za znanjem samo na drugi način."

(S media foto:Guliver/Thinkstock)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.