Robot ruske kompanije usluživaće goste hotela u Singapuru

Izvor: Capital.ba, 13.Maj.2023, 09:57

Robot ruske kompanije usluživaće goste hotela u Singapuru

SINGAPUR – Robot ruske kompanije Promobot usluživaće goste hotela u Singapuru, provjeravati njihove lične dokumente i izdavati ključeve od soba. FOTO: Pexels Direktor za razvoj Promobota Oleg Kivokurcev izjavio je za agenciju TAS da je pomenuti robot jedini u Rusiji koji može da prepozna detalje sa pasoša i drugih ličnih dokumenata. “Robot na recepciji hotela u Singapuru pozdravlja goste, prijavljuje ih i odjavljuje, izdaje i prihvata ključeve od sobe u obliku kartica. Osoblje hotela >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << ga je nazvalo Mihaljič“, napomenuo je Kivokurcev. Robot može da pomogne gostima hotela da pozovu taksi, ugovore prevoz do aerodroma ili dobiju traženi savjet. Kompanija Promobot je osnovana 2015. godine u Permu i iste godine se preselila u veliki centar za inovacije Skoljkovo, koji se nalazi na zapadu Moskve. Promobot je plasirao svoje robote u 43 zemlje svijeta, gdje obavljaju administrativne poslove i rade kao konsultanati, promoteri, ili turistički vodiči.  B92 Чланак Robot ruske kompanije usluživaće goste hotela u Singapuru се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

VIDEO: Ruski robot usluživaće goste u singapurskom hotelu - može da prepozna detalje sa pasoša

Izvor: Radio 021, 14.Maj.2023, 09:03

Robot ruske kompanije Promobot usluživaće goste hotela u Singapuru, proveravati njihove lične dokumente i izdavati ključeve od soba.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.