Izvor: Blic, 23.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rizična utaja poreza na imovinu

Rizična utaja poreza na imovinu

BEOGRAD (FoNet) - Građani Srbije koji u zemlji i inostranstvu poseduju imovinu u tržišnoj vrednosti većoj od 20 miliona dinara (oko 300.000 evra) treba da podnesu prijave Poreskoj upravi najkasnije do 30. juna, izjavio je juče republički ministar finansija Božidar Đelić, na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljena dalja primena Zakona o poreskom postupku.

Đelić je precizirao da će Poreska uprava imati rok >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od tri meseca da 'proveri i overi' prijave građana, a novi propisi u ovoj oblasti koji su stupili na snagu 20. maja, predviđaju rigorozne kazne za utajivače poreza.

'Ovo će biti prva evidencija realne ekonomske snage građana Srbije posle Drugog svetskog rata, i prava baza za borbu protiv poreskih utajivača', rekao je Đelić i dodao da su za prekršioce zakona predviđene kazne zatvora u trajanju do deset godina.

Zamenik ministra finansija Milica Bisić navela je da neprijavljivanje imovine podrazumeva i novčanu kaznu, i to mesečno, u iznosu od najmanje pet odsto ukupne vrednosti imovine.

Republički ministar finansija Božidar Đelić izjavio je da Vlada Srbije neće pristati na ucene proizvođača šećerne repe, koji blokadom puta pokušavaju da ostvare svoje interese. Đelić je precizirao da na jučerašnjoj sednici Vlada nije donela odluku da se zrenjaninskoj šećerani odobri pozajmica za isplatu duga proizvođačima, ali će zato u nedelju u 10 časova u Zrenjaninu biti održan sastanak kome će prisustvovati četiri vladina predstavnika, poslovodstvo fabrike i proizvođači šećerne repe.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.