Respect plus kupio 3,1% udjela u Novoj banci

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Dec.2018, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Respect plus kupio 3,1% udjela u Novoj banci

BANJA LUKA - Kompanija MG Mind Mladena Milanovića Kaje stekla je 9,45 posto akcija Nove banke.

U proteklih nekoliko dana prodano je više paketa akcija Nove banke, a pored MG Minda akcije je i kupovalo i banjalučko preduzeće "Respect plus" koje je steklo 3,1 odsto udjela.

Firma "Respect plus" Banjaluka je mikro preduzeće koje se bavi konsaltingom, menadžmentom i uslugama u informacionim tehnologijama, a njegovi osnivači su Sladomir Đurić, jedan od suvlasnika banjalučkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << "Autoprevoza" i Njegoslav Đukić.

Milan Radović, a koji posjeduje 7,9 posto akcija, još nije prodao svoj udio, a to nisu učinili ni aktuelni direktor Goran Avlijaš koji posjeduje 3,1 posto, ni Slobodan Radanović u čijem je vlasništvu 5,1 posto. Vlasničke udjele zadržale su i kompanije Interpromet Novi Grad Dragana Pilipovića i Euro Line koje kontrolišu 6,25 posto, odnosno 2,5 posto akcija.

Nakon kompanije Financ koja je prodala akcije, isto to učinio je i Tihomir Rožić koji je imao 2,3 odsto akcija.

Transakcije akcijama Nove banke se nastavljaju, pa je tako danas obavljena kuproprodaja u vrijednosti 1,1 milion KM, a za 17.12.2018. godine zakazana je aukcija za paket od 1.298.665 akcija po početnoj cijeni od 0,70 KM.

Mladen Milanović Kaja je najavio da će kupiti 15 do 20 odsto akcija Nove banke i time postati njen najveći pojedinačni vlasnik.

Nakon preuzimanja deset odsto, moraće sačekati odobrenje Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

Procjenjuje se da će njegova investicija u banku iznositi ukupno 15 do 20 miliona KM.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.