Rešenje za finansijsku „trku sa preponama“

Izvor: Blic, 15.Mar.2016, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešenje za finansijsku „trku sa preponama“

Godišnja doba se smenjuju, a sa njima i naše želje i potrebe, koje mogu imati posledice po kućni budžet – skijanje zamenjujemo planiranjem letovanja, zimske jakne odlažemo i čežnjivo u izlozima zagledamo novu prolećnu garderobu, a već dugo merkamo novi televizor i sokovnik koji bi nam bio glavni saveznik u zdravoj ishrani.

Ovo su samo neke od prolećnih dilema koje nas zaokupljaju dok premećemo u rukama svoj poluprazan novčanik i kreditnu karticu „izlizanu“ od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << upotrebe, pitajući se odakle da nabavimo novac za nove izdatke. Situaciju mogu dodatno pogoršati računi i rate za postojeća dugovanja, bilo da su u pitanju prekoračenja na tekućem računu, zaduženosti na kreditnoj kartici ili razne vrste manjih i većih kredita. Lekari kažu da danas postoji preko 200 vrsta glavobolja, ali u našim uslovima laik bi mogao pretpostaviti da je uzrok barem polovini ovih tegoba finansijske prirode.

Jedno od mogućih rešenja koje bi nam olakšalo savladavanje svakodnevne „finansijske trke sa preponama“ predstavlja kredit za refinansiranje. U pitanju je kredit koji podrazumeva zamenu postojećih dugovanja novim kreditom, obično u istom iznosu ali pod drugačijim uslovima koji nam omogućavaju jednostavnije upravljanje novcem.

Kredit za refinansiranje omogućava osetno smanjenje mesečnih troškova otplate kredita. Na ovaj način možemo da izvršimo prevremenu otplatu postojećeg kredita, ili da izmirimo obaveze po kreditnim karticama ili iskorišćenim prekoračenjima po tekućim računima, a to može biti i rešenje za prevremenu otplatu preostalih rata lizing naknade.

Kredit za refinansiranje Hypo banke uz dodatni keš u dinarima predstavlja način da se objedine sve kreditne obaveze „pod jednim krovom“, što život može učiniti jednostavnijim. Kredit za refinansiranje se odobrava u početnom iznosu od 60.000 RSD, a uz prenos zarade maksimalni iznos kredita može biti i do 3.000.000 dinara, uz rok otplate do 144 meseca. Kredit se odobrava bez depozita i učešća.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.