Remont vagona već pod istragom

Izvor: B92, 16.Apr.2015, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Remont vagona već pod istragom"

Nadležne institucije istražuju navode Saveta za borbu protiv korupcije u vezi sa proneverom 65 miliona evra zbog remonta vagona, kaže Zorana Mihajlović.

"Ministarstvo može da zamoli da se svaka vrsta istrage obavi, ali mi nismo ti koji rade istrage. Očekujem rezultate rada nadležnih institucija, ne samo za to nego i za sve druge navode Saveta", rekla je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović novinarima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Upitana da li oseća odgovornost, Mihajlović je rekla da je na čelu tog ministarstva od maja prošle godine, te da ne zna detalje, ali da je tu da razgovara o svemu što budu rekli Savet i nadležne institucije.

"Kao i za sve druge dokumente koje je Savet za borbu protiv korupcije poslao, mi imamo 'dokument pitanja' za Koridore Srbije. Nadležne institucije već rade svoj posao", kaže Mihajlović.

Savet za borbu protiv korupcije je utvrdio da je u poslovima obnove šinskih vozila za potrebe Železnice Srbije naneta šteta budžetu od oko 65 miliona evra, zbog nenamenski potrošenih sredstava i neizmirenih poreskih obaveza pet remontera.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Nadležni istražuju proneveru oko remonta vagona

Izvor: Blic, 16.Apr.2015

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da nadležne institucije istražuju navode Saveta za borbu protiv korupcije u vezi sa proneverom 65 miliona evra zbog remonta vagona...- Ministarstvo može da zamoli da se svaka vrsta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.