Rekordni priljev kapitala u Rusiju

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Feb.2017, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordni priljev kapitala u Rusiju

MOSKVA - Ulaganja u ruske obveznice dostigla su rekord zbog poboljšanja odnosa Rusije i SAD-a i rasta cijena nafte, priopćio je Financial Times.

Rogozin prokomentirao najavljeno produljenje antiruskih sankcija EU Trump će raditi zajedno s Moskvom i Kijevom radi mira u Ukrajini Trump odgovorio na kritiku na račun Putina >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << opaskom o moralnom liku Amerike

Prema podacima izdanja, u posljednjem je tjednu siječnja priljev kapitala u fondove ruskih obveznica iznosio 140 milijuna dolara. Od početka izbora Donalda Trumpa za predsjednika SAD-a Rusija je u svoje vrijednosne papire privukla ukupno oko 700 milijuna dolara, prenosi RIA Novosti.

Zahvaljujući priljevu kapitala porasli su indeksi na burzi. Od izbora Trumpa za predsjednika indeks MSCI Russia porastao je za 19 posto.

Iz perspektive analitičara Bank of Americe postoji velika vjerojatnost da se "sukob" između Rusije i Zapada završi početkom 2018. godine. Takve prognoze su vezane, kao prvo, uz  rast nezadovoljstva zbog antiruskih sankcija u Europi, a kao drugo, zbog spremnosti Trumpove administracije na kompromise s Moskvom.

"Rusko-američki odnosi će se, izgleda, popraviti. S obzirom na to da će se inflacija najvjerojatnije smanjivati i da će Središnja banka ove godine možda za nekoliko puta smanjiti kamate, smatramo da će se stanje ruskih obveznica na tržištu popraviti", rekao je za Financial Times Win Thin, strateg tvrtke Brown Brothers Harriman.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Evropska Unija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.