Rekordni prihodi u prošloj godini

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jan.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordni prihodi u prošloj godini

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje BiH /UIO/ u 2014. godini ostvarila je rekordnih 6,241 milijardu KM prihoda, izjavio je danas načelnik Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju UIO BiH Ratko Kovačević.

"Prošla godina bila je rekordna po prikupljenim prihodima, jer je u odnosu na 2013. godinu UIO BiH imala za 359 miliona KM više ostvarenih prihoda", rekao je novinarima Kovačević.

On je istakao da je u prošloj godini obveznicima vraćeno 1,172 milijarde >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << KM, te da je pet milijardi KM neto prihoda raspoređeno na nivo BiH, Republici Srpskoj, Federaciji BiH i distriktu Brčko.

Kovačević je naveo da ukupan dug po osnovu poreza na dodatu vrijednost /PDV/ iznosi 317 miliona KM.

Načelnik odjeljenja za analizu i upravljanje rizicima UIO BiH Sabina Kuršumović naglasila je da je 69,76 odsto prihoda prikupljeno po osnovu PDV-a, zatim 21,2 odsto na ime akciza na domaće i uvozne proizvode, dok se 3,85 odsto odnosi na carinske prihode.

"Izvršeni povrat sredstava najvećim dijelom  odnosi se na povrat PDV-a i povrate međunarodnim organizacijama, diplomatskim i konzularnim predstavništvima", rekla je Kuršumovićeva.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.