Rekordna zaposlenost u Njemačkoj

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Okt.2018, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna zaposlenost u Njemačkoj

BERLIN - Zlatni listopad na njemačkom tržištu rada: broj nezaposlenih se smanjio na manje od pet posto, što je najmanja stopa nezaposlenosti od njemačkog ujedinjenja do danas.

Broj nezaposlenih u Njemačkoj je u listopadu pao na 2,2 milijuna. To je najmanji broj od njemačkog ujedinjenja. Stopa nezaposlenosti se smanjila na 4,9 posto i time je prvi put ispod pet posto – otkako statistike vodi Savezna agencija za rad. Broj nezaposlenih se u odnosu na rujan smanjio za 53.000, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << a u odnosu na isto razdoblje prošle godine – za 185.000.

Stručnjaci smatraju da je sve to posljedica sezonskog razvoja situacije, jer se poslije ljetne pauze zapošljava više ljudi. Tržište rada profitira i od dobre gospodarske situacije u zemlji. Doduše, perspektive mnogih firmi su se malo pogoršale zbog nesigurne situacije na međunarodnom planu.

Prema indeksu Agencije za rad, ljudi u Njemačkoj imaju bolje šanse za zaposlenje nego ikad. Potražnja za radnom snagom je posebno velika na području informatike i komunikacija, u trgovini i građevini. Nešto manje radnika nego inače se traži u logistici i skladištima.

Agenciji za rad je u listopadu prijavljeno 824.000 slobodnih radnih mjesta – što je 44.000 više nego prošle godine. Broj zaposlenih je u rujnu ove godine iznosio 45,18 milijuna – što je 39.000 više nego u rujnu. A u odnosu na prošlu godinu ima 561.000 zaposlenih više.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.