Rekonstrukcija železnice ide po planu

Izvor: Beta, 19.Jun.2014, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija železnice ide po planu

SOČI, 19. juna 2014. (Beta) - Direktor Ruskih železnica Vladimir Jakunjin izjavio je u četvrtak da se projekat rekonstrukcije železnice u Srbiji, na osnovu ruskog kredita od 800 miliona dolara, odvija prema planu, ili čak brže.

"Realizacija srpskog projekta nalazi se direktno pod mojom kontrolom, kao što sam obećao rukovodstvu Srbije, a obećanja uvek ispunjavam. Taj projekat je veoma važan i za Rusiju, zbog čega se nalazi i pod kontrolom rukovodstva Rusije", rekao je Jakunjjin >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << novinarima na marginama Devetog medjunarodnog poslovnog foruma "Strateško partnerstvo 1520", koji se održava u Sočiju od 18. do 20. juna u organizaciji Ruskih železnica.

Po rečima Jakunjina, prema podacima od ponedeljka, projekat se realizuje "u skladu sa postavljenim planom, čak i brže", bez obzira na razorne poplave.

"Bez obzira na to, držimo se okvira ustanovljenog plana", dodao je Jakunjin.

Na pitanje, da li Ruske železnice imaju plan poslovanja, u slučaju da EU pooštri sankciji Rusije zbog Ukrajine, a imaju mnogo ugovora sa evropskim kompanijama, medju kojima i sa Simensom, koji učestvuje u rekonstrukciji železnica u Srbiji, Jakunjin nije odgovorio direktno.

Jakunjin je kazao da postoje dva prilaza u životu - pesimistički i optimistički. "Postoje stvari razumnog rizika koje se mogu ocenjivati, i stvari koje se ne upisuju ni u razum ni u logiku, tim pre što većina evropskih zemalja pokazuje da je zainteresovano za razvoj ekonomske saradnje sa Rusijom", rekao je Jakunjin.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.