Regionalni Huavej centar za inovacije u Beogradu

Izvor: B92, 22.Apr.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalni Huavej centar za inovacije u Beogradu

Beograd -- Vlada Srbije usvojila je Zaključak o usvajanju Plana bilateralne saradnje između Vlade Srbije i Vlade Kine u okviru inicijative "Pojas i put".

U ime vlade, taj dokument potpisaće ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Članovi vlade usvojili su Zaključak o usvajanju teksta Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji između Vlade Srbije i Vlade Kine.

Na sednici je usvojen i Zaključak o zaključivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Memoranduma o razumevanju za razvoj projekta Pametni gradovi u Srbiji između Vlade Srbije i kompanije Huavej (Huawei techonologies Co, Ltd.).

Svrha potpisivanja tog dokumenta je razvoj strategije pametnih gradova, kroz pozicioniranje kompanije Huavej kao strateškog partnera za gradove i lokalne samouprave poput Beograda, Niša, Novog Sada i ostalih.

"Zajedničkim radom, kroz međusobnu razmenu informacija obezbediće se platforma za razvoj lokalnih potencijala i izgradnja lokalnog ekosistema u oblasti digitalne transformacije u javnom, finansijskom, obrazovnom i energetskom sektoru, kao i u oblasti saobraćaja", navode iz Vlade.

Kao poseban cilj te saradnje, navedeno je otvaranje Huavej centra za inovacije za digitalnu transformaciju (Huawei Innovation Center for Digital Transformation) kao regionalnog centra za Zapadni Balkan sa sedištem u Beogradu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIKA VEST ZA SRBIJU! Postajemo regionalni centar sa sedištem u Beogradu, u OVOJ oblasti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2019

Vlada Srbije usvojila je Zaključak o usvajanju Plana bilateralne saradnje između Vlade Srbije i Vlade Kine u okviru inicijative "Pojas i put"..U ime vlade, taj dokument potpisaće ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, saopšteno je iz Vlade Srbije...Članovi vlade usvojili su Zaključak...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.