Reformisanje sistema plata u javnom sektoru

Izvor: Akter, 09.Nov.2015, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reformisanje sistema plata u javnom sektoru

Državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Dražen Maravić rekao je danas da Zakon o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru treba da izmeni dosadašnji koji je netransparentan, neuporediv i nepošten

Maravić je novinarima u Kragujevcu rekao da sada ima više od 10 različitih osnovica sa rasponom od jedan prema 19, ogroman broj koeficijenata i više od 2.000 naziva za radna mesta.

On je ocenio da je ovo "važan sistemski propis i prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << korak" koji treba da donese svima "istu platu za isti rad".

"Predvidjaju se novine, uvodjenje jedinstvene osnovice i 60 platnih razreda, odnosno koeficijenata koji bi izražavali složenost i odgovornost za svako radno mesto, a raspon plata bi bio jedan prema 7,5", rekao je Maravić.

Prema njegovim rečima, zakon se odnosi na sve zaposlene u javnom sektoru, zdravstvu, prosveti, državnim službama, lokalnoj samoupravi, javnim službama i javnim agencijama, a ne odnosi se na funkcionere zaposlene u javnim preduzećima i vojsci.

Maravić je u Kragujevcu učestvovao u javnoj raspravi o Nacrtu zakona o sistemu plata u javnom sektoru koja se sutra završava.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.