Reciklažnoj industriji 1,9 milijardi dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2016, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reciklažnoj industriji 1,9 milijardi dinara

Država će reciklažnoj industriji isplatiti 1,9 milijardi dinara za prerađeni otpad u 2015. godini, najavila je danas ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković nakon sastanka sa predstavnicima reciklažne industrije.

Kako je navedeno u saopštenju ministarstva, Bogosavljević Bošković je istakla da su potpisani ugovori sa 14 reciklera koji će dobiti novac za tretirani otpad, na osnovu obrađene dokumentacije.

Ona je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podsetila da je usvojen set Zakona iz oblasti zaštite životne sredine, čime je omogućeno osnivanje budžetskog Zelenog fonda u koji će se slivati novac primenom principa "zagađivač plaća".

Prema njenim rečima, na taj način se načinio važan korak ka uspostavljanju predvidivog sistema poslovanja u oblasti reciklaže, ali i mogućnosti kofinansiranja velikih infrastukturnih projekata iz oblasti životne sredine.

Kako je navedeno u saopštenju, trenutno reciklažna industrija zapošljava oko 22.000 ljudi u ukupno 2.000 preduzeća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Potpisano, reciklerima 1,9 mlrd RSD za otpad

Izvor: B92, 29.Feb.2016

Beograd -- Država će reciklažnoj industriji isplatiti 1,9 milijardi dinara za prerađeni otpad u 2015. godini...Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković je istakla da su potpisani ugovori sa 14 reciklera koji će dobiti novac za tretirani otpad, na osnovu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.