Rebalans obezbedio nova investiciona ulaganja

Izvor: B92, 14.Mar.2018, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebalans obezbedio nova investiciona ulaganja

Novi Sad -- Predlogom rebalansa pokrajinskog budžeta za 2018. planirana su nova investiciona ulaganja u visini od 1,6 milijardi dinara u zdravstvo i vodoprivredu.

Rebalans budžeta je na sednici utvrdila Pokrajinska vlada.

Za kapitalne investicije u sistem zdravstvene zaštite, predloženim rebalansom planira se jedna milijarda dinara za najhitnije potrebe zdravstvenih ustanova čiji je osnivač AP Vojvodina. Sredstva će biti utrošena za nabavku savremene medicinske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opreme, kao što su magnetna rezonanca, CT uređaji, angio-sala za neurološke bolesti, mamografi i druga oprema.

Šesto miliona dinara namenjeno je Javnom vodoprivrednom preduzehu "Vode Vojvodine", za investiciona ulaganja u četiri prioritetna projekta u funkciji zaštite i korišćenja voda na teritoriji Vojvodine.

Radi se o nastavku radova na obaloutvrdi "Gomolava", na reci Savi kod Hrtkovaca, za sanaciju kritičnog mesta na obali Dunava na lokalitetu Labudnjaca kod Vajske, za rekonstrukciju crpne stanice Bezdan 2 i za projekat revitalizacije Velikog bačkog kanala.

Predloženim rebalansom, aktuelni pokrajinski budžet uvećava se za 1,9 milijardi dinara ili za oko 2,8 odsto - 1,6 milijardi za investiciona ulaganja iz zaduženja i 300 miliona dinara su preneta sredstva iz ranijih godina.

Ukupna sredstva u budžetu nakon usvajanja rebalansa iznosiće 70.466.375.048 dinara, a fiskalni deficit utvrđen je u iznosu od 5,65 milijardi dinara, odnosno u visini od 8,9 procenata u odnosu na planirane prihode za 2018. godinu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.