Reagovanje Čedomira Jovanovića: Prodao sam Agroposlove

Izvor: Politika, 23.Avg.2015, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reagovanje Čedomira Jovanovića: Prodao sam Agroposlove

Povodom teksta „Firma Čede Jovanovića u stečaju” od 22. avgusta, u kome je pisalo da je Privredni sud u Pančevu pokrenuo, 13. jula ove godine, prethodni stečajni postupak u preduzeću „Silosi” u Kovinu, u vlasništvu kompanija „Agroposlovi” i SHSF, iza kojih stoje lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović i njegova supruga Jelena”, predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović uputio je našem listu pismo u kome se kaže:

– Od 29. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 2014. godine nisam vlasnik „Agroposlova”, koje sam u skladu sa svojim poslovnim interesima i zakonom prodao. Sva dokumentacija kojom se to lako dokazuje je javna i dostupna pred za to nadležnim institucijama. Tog datuma je u skladu s interesima novog vlasnika, koji je kupovinom „Agroposlova” preuzeo pravo i odgovornost upravljanja firmom, uvedena institucija supotpisa, o čemu takođe postoji javna i lako dostupna dokumentacija. U skladu s tada sklopljenim ugovorom, moja supruga, kao direktor privrednog društva, preuzela je obavezu očuvanja kontinuiteta u radu isključivo onih poslova koje je potpisom odobrio novi vlasnik.

Da ste pitali, saznali biste činjenice, umesto poluinformacija koje tabloidizuju „Politiku”, a brukaju i vas i mene.

Apsolutno je netačno da smo kroz poslovanje „Silosa” Kovin oštetili bilo koga, posebno ne državu. U februaru 2011. godine, „Agroposlovi” su, u transparentnom postupku koji je vođen pred Agencijom za privatizaciju, od prethodnog vlasnika preuzeli AD „Silos” Kovin i to tako što su u potpunosti izmirili sve obaveze prema poslovnim partnerima „Silosa” Kovin, isplaćujući uz to i sva dugovanja prethodnog vlasnika prema Agenciji za privatizaciju. U sledećem koraku smo od Agencije zatražili da nam omogući prevremenu otplatu ukupne kupoprodajne cene. Dakle, ni na kakav način nismo oštetili državu, već je država ostvarila sve svoje interese najefikasnije i u potpunosti.

AD „Silos” Kovin smo preuzeli kao preduzeće s velikim gubicima i manjkom robe. Tokom perioda našeg vlasništva konsolidovano je poslovanje, manjak robe je nadoknađen, a dobit raste iz godine u godinu. U ovom trenutku, „Silos” Kovin beleži najbolje poslovne rezultate u regionu. Obaveze koje imamo na osnovu datog jemstva ne mogu niti utiču na redovno poslovanje i biće regulisane kao i sve dosadašnje. To su stvari koje govore više o mom kredibilitetu od pogrešno interpretiranih činjenica i čistih laži koje su predstavljene kao činjenice.

Tokom perioda u kojem su „Agroposlovi” bili u mom vlasništvu, sve obaveze prema poslovnim partnerima, a posebno prema kreditorima, u potpunosti su i u skladu s precizno utvrđenim pravima i obavezama apsolutno poštovane. To važi i u slučaju kredita za obrtna sredstva Marfin banke, koji je „Agroposlovima” dospeo na naplatu  11 meseci pošto sam iz njih izašao.

Tokom transformisanja poslovanja svi dotadašnji zaposleni, odnosno svi poslovni partneri „Agroposlova”, u potpunosti su obezbeđeni i zaštićeni, tako što im je omogućen rad s kompanijom u kojoj sam nastavio svoje poslovne aktivnosti. Obaveze koje su stvorene tokom mog perioda vlasništva nad „Agroposlovima” su u potpunosti preuzete, izmirene ili se izmiruju u skladu s dogovorima koji poštuju obostrane interese – kaže se u reagovanju Čedomira Jovanovića.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.