Razmatra se rebalansiranje akciza

Izvor: S media, 06.Maj.2010, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmatra se rebalansiranje akciza

Ministarka finansija Diana Dragutinović je danas izjavila da ministarstvo finansija razmatra "rebalansiranje" akciza na naftne derivate, ali da neće biti njihove dramatične promene.

"To može da bude samo deo kompletne poreske reforme. Ono o čemu se trenutno razmišlja u ministarstvu finansija jeste da se malo rebalansiraju akcize. Ako se smanji na benzin, da se poveća na dizel... Dakle, ništa dramatično po pitanju pada akciza neće da se desi", rekla je Dragutinovićeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Ona je, u izjavi novinarima na obeležavanju slave Demokratske stranke u Pančevu, podsetila da novac od akciza ide gradjanima Srbije kroz obrazovanje, zdravstvo, penzije i da se prihodi i rashodi budžeta ne mogu odvojiti, već se mora videti gde bi bio nadoknadjen gubitak prihoda nastao smanjenjem akciza.

Dragutinović je ukazala i da će tokom predstojeće posete Misije Medjunarodnog Monetarnog fonda Srbiji biti reči o sveobuhvatnoj poreskoj i penzijskoj reformi.

Prema njenim rečima, predlog penzijske reforme i indeksacije penzija je već završen, kao i predlog zakona o fiskalnoj odgovornosti, koji će odrediti kretanje budžetskih rashoda, budžetskog deficita i zaduživanja Srbije u periodu do 2015. godine.

Ministarka je napomenula da će tokom pregovora biti reči i o eventualnom povećanju plata i penzija, ističući da je jedna od mogućih opcija uvodjenje jednokratnih bonusa ukoliko ekonomska situacija bude povoljnija nego što se prognoziralo.

"Dakle, različite su opcije u igri, ali sve zajedno jeste paket. Znači neće biti samo povećanje plata ili penzija, odnosno bonusi, nego će se razmatrati i prihodna i rashodna strana budžeta", rekla je Dragutinovićeva.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Razmatra se rebalansiranje akciza

Izvor: Politika, 06.Maj.2010

BEOGRAD – Ministarka finansija Diana Dragutinović je danas izjavila da ministarstvo finansija razmatra "rebalansiranje" akciza na naftne derivate, ali da neće biti njihove dramatične promene..."To može da bude samo deo kompletne poreske reforme. Ono o čemu se trenutno razmišlja u ministarstvu...

Nastavak na Politika...

Akcize na gorivo samo blago manje

Izvor: B92, 07.Maj.2010, 10:35

Privatne benzinske pumpe sada pokušavaju da se zavuku pod nečije okrilje, jer je konkurencija sve veća, kažu iz vrha menadžmenta Naftne industrije Srbije.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.