Različit stav sindikalnih vodja o privatizaciji

Izvor: S media, 15.Avg.2009, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Različit stav sindikalnih vodja o privatizaciji

Loša privatizacija ujedinila je mnoge radnike u Srbiji koji su štrajkovima iskazali nezadovoljstvo, ali ne i sindikalne vodje koji o završetku tog procesa u preostalih 300 društvenih preduzeća nemaju jedistven stav.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović smatra da u ovom momentu nije pametno nastaviti sa privatizacijom tih preostalih preduzeća.

Ukazavši da za te firme nema ni interesovanja, niti pravih investitora koji bi ih kupovali, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Orbović je ocenio da bi najgore rešenje bilo da se ta preduzeća likvidiraju.

"Mislim da je najbolje rešenje da u jednom momentu država postane njihov vlasnik, ili da to dozvoli radnicima ili menadžmentu tih preduzeća i da na taj način pokuša da dodje do rešenja "do nekih boljih vremena", rekao je on Tanjugu.

Lider druge po veličini sindikalne centrale u Srbiji Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak, medjutim, smatra da umesto revizije, koju traže radnici i drugi sindikati, treba u rekordnom roku privatizovati preostala preduzeća.

"Reč je o polumrtvim preduzećima, koja ne treba veštački držati u životu i zamajavati njihove zaposlene, već treba privatizovati u hitnom roku i to za nedelju dana", rekao je on Tanjugu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.