Razgovori sa Belorusima o IMT-u

Izvor: B92, Beta, 01.Apr.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori sa Belorusima o IMT-u

Minsk -- Delegacija Minskog traktorskog zavoda u naredne dve sedmice će doći u Beograd na razgovore o zajedničkom ulaganju u proizvodnju traktora, kaže Mlađan Dinkić.

"Razgovarali smo danas u Minsku o mogućnostima zajedničke proizvodnje traktora u Beogradu, na mestu Industrije mašina i trakora u Rakovici", kazao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije.

Postoji velika mogućnost, ocenio je Dinkić, da se proizvedu dobri traktori, po svim evropskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << standardima u Srbiji i da se izvoze u treće zemlje.

Dinkić je početkom feburara najavio da će država tražiti strateškog partnera za zajedničko ulaganje u IMT pri čemu će fabrika sa Novog Beograda biti premeštena na novu lokaciju.

IMT, koji zapošljava 1.100 radnika, ima plac na Novom Beogradu od 35 hektara gde su smeštene proizvodne hale i poslovna zgrada. Fabrika, čiji je račun u blokadi 14 godina, sada godišnje proizvodi 1.500 traktora, a ima kapacitete za dva do tri puta veću proizvodnju.

Ponovljeni tender za prodaju 100 odsto kapitala te beogradske fabrike proglašen je neuspešnim u novebru 2008. godine pošto je i trećerangirani ponuđač, konzorcijum Agri investments, odustao od zaključenja kupoprodajnog ugovora.

U tom konzorcijumu su bile firme MPC propertis iz Beograda, čiji je vlasnik Petar Matić, i Adriano Korsi iz Italije.

Prethodno su od kupovine IMT-a odustali prvorangirani i drugorangirani ponuđači na tederu koji je raspisan u julu 2007. godine, konzorcijumi HASS-SIP i Neverfild-Polmot varfarma.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini s Belorusijom

Izvor: EMportal, 31.Mar.2009, 17:43

Srbija i Belorusija su danas potpisale sporazum o slobodnoj trgovini. Sa srpske strane, sporazum je u Minsku potpisao potpredsednik srpske vlade Mlađan Dinkić, a sa beloruske, ministar spoljnih poslova Sergej Martinov, prenosi Interfaks.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.