Izvor: Beta, 28.Maj.2014, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori MMF i Srbije o aranžmanu na jesen

BEOGRAD, 28. maja 2014. (Beta) - Medjunarodni monetarni fond (MMF) očekuje da će na jesen nastaviti razgovore o sklapanju aranžmana sa Srbijom, izjavio je u sredu stalni predstavnik (MMF) u Srbiji Deheng Kim (Daehaeng).

On je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da je nova vlada sada u procesu formulisanja ekonomske politike, kao i procene štete od nedavnih razornih poplava i potreba za obnovom.

"Fond nastavlja da pruža ekonomske savete i tehničku pomoć, a očekujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da će se razgovori o programu nastaviti na jesen", naveo je Kim.

On je podsetio da je nakon zahteva srpskih vlasti za novim programom početkom godine, misija MMF-a boravila u Beogradu do 26. februara do 13. marta kako bi se započeli pregovori.

"Sastanci su bili konstruktivni i dogovoreno je da se pregovori nastave nakon što se oformi nova vlada po okončanju parlamentarnih izbora", rekao je Kim.

Misija MMF bila je u martu, neposredno pred vanredne parlamentarne izbore, u dvonedeljnoj posetu Srbiji radi sagledavanje stanja državnog budžeta i javnih finansija Srbije, što je osnov za pregovore o novom aražmanu iz predostrožnosti.

Tada je rečeno da će o sklapanju aranžmana odlučiti nova vlada.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Razgovori MMF i Srbija o aranžmanu na jesen

Izvor: Blic, 28.Maj.2014

Međunarodni monetarni fond (MMF) očekuje da će na jesen nastaviti razgovore o sklapanju aranžmana sa Srbijom, izjavio je danas stalni predstavnik (MMF) u Srbiji Deheng Kim...On je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da je nova vlada je sada u procesu formulisanja ekonomske politike, kao i procene...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.