Raste broj srpskih investicija u Sloveniji

Izvor: Capital.ba, 29.Maj.2019, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste broj srpskih investicija u Sloveniji

NOVI SAD, Ambasador Slovenije u Srbiji Iztok Jarc rekao je da je broj srpskih investicija u Sloveniji u porastu i pozvao kompanije iz Srbije da aktivnije posluju u njegovoj državi, što je u obostranom interesu. Jarc je sa predsjednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem u Novom Sadu razgovarao o tome da se na jesen organizuje susret srpskih i slovenačkih privrednika, što bi dodatno unaprijedilo ekonomsku saradnju i omogućilo povezivanje srpskih i slovenačkih investitora u različitim oblastima. On >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je rekao da je za Sloveniju interesantna i razmjena iskustava koja Novi Sad ima kao nosilac titule omladinske prestonice za 2019. godinu i evropske prestonice kulture za 2021, saopšteno je iz Biroa Pokrajinske vlade za odnose s javnošću. Sagovornici su ocijenili da bi saradnja Slovenije i Vojvodine morala da bude intenzivirana u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, te da ima prostora za saradnju i u kulturi, i to direktnim povezivanjem kulturnih ustanova. Чланак Raste broj srpskih investicija u Sloveniji се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Raste broj SRPSKIH INVESTICIJA u Sloveniji

Izvor: Blic, 29.Maj.2019

Ambasador Slovenije u Srbiji Iztok Jarc rekao je da je broj srpskih investicija u Sloveniji u porastu i pozvao kompanije iz Srbije da aktivnije posluju u njegovoj državi, što je u obostranom interesu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.