Rast prodaje Bambija od sedam odsto

Izvor: B92, Tanjug, 21.Avg.2009, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast prodaje Bambija od sedam odsto

Beograd -- Kompanija "Bambi-Banat" je u prvoj polovini ove godine zabeležila rast prodaje konditorskih proizvoda od šest odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Generalni direktor koncerna iz Požarevca Miroslav Miletić kaže da je Bambi bio uspešan u prvoj polovini ove godine i "iznad je projektovanog budžeta, a taj trend je nastavljen i julu i avgustu".

Prema njegovim rečima, zadržan je i visok nivo učešća na domaćem tržištu, pa se, tako, od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukupne prodaje 77 odsto prozvoda prodaje na domaćem tržištu, na kome je zabeležen porast kupovine, dok se 23 odsto proizvodnje plasira na inostranom tržištu.

Činjenica je da se ljudi u teškim vremenima okreću malim zadovoljstvima, kaže Miletić, objašnjavajući zbog čega se, i pored pada kupovne moći, ostvaruje visok procenat prodaje ali i naglašava da su cena i kvalitet proizvoda ipak osnovni razlozi zašto je koncern, i pored krize, ostvario dobre poslovne rezultate.

"Osnovni razlog za naše dobre rezultate jeste kontinuitet u kvalitetu naših proizvoda, ali i neverovatna naklonost naših potrošača", kaže Miletić i podseća da Bambi u prvoj polovini ove godine nije podizao cene, kao i da to neće činiti u narednom periodu.

"Početkom godine pustili smo Fabriku čokolade u Vršcu i imamo kvalitetetan odjek tržišta na proizvode koje smo tamo počeli da proizvodimo", naglasio je on.

Osvrćući se na poslovanje privrede u celini, Miletić je izneo ocenu da su u poslednja dva meseca u privredi Srbije zapaženi "izvanredni znaci oporavka privrede". "Zahvaljujući pre svega inicijativi prerađivača, seli smo za zajednički sto sa predstavnicima trgovinskih lanaca i države kako bi rešili problem naplate potraživanja. Država je odigrala pozitivnu ulogu jer nije bilo administrativnih mera i pritisaka već samo osećaja za trenutak da se taj problem reši", ukazao je on.

"Zbog toga smo ušli u ovaj letnji period u drugačijem ambijentu. Da problem koji je registrovan u maju nije rešen imali bi pesimističniju jesen, pa tako može da se kaže da je to prvi znak oporavka. Dosta zavisi od sastanka sa predstavnicima MMF-a, ali mislim da vlada vuče razumne poteze u interesu gradjana i privrede", ocenio je on.

Miletić je pohvalio spremnost trgovinskih lanaca da se problem naplate potraživanja reši i da više od 70 odsto svojih obaveza prema dobavljačima izmire do polovine ove godine. "Zahvaljujući svemu tome, jesam veliki optimista da će za Bambi ova godina biti jedna od najuspešnijih poslovnih godina", zaključio je Miletić.

Koncern "Bambi-Banat" nastao je početkom 2007. godine spajanjem Bambija iz Požarevca i Banata iz Vršca. Sedište koncerna, koji posluje u okviru „Denjub fuds grupe", nalazi se u Beogradu, a kompanija zapošljava 1.200 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.