Rast cena u maju 1,8 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast cena u maju 1,8 odsto

BEOGRAD - Potrošačke cene u Srbiji u maju su povećane su za 1,8 odsto u odnosu na prethodni mesec, a u odnosu na isti mesec prošle godine veće su za 14,5 odsto, saopšteno je danas iz Republičkog zavoda za statistiku.

U maju su, u odnosu na april ove godine, najviše povećane cene hrane i bezalkoholnih pića - 3,8 odsto, zatim cene proizvoda i usluga iz oblasti transporta - 1,3 odsto (zbog povećanja cena derivata nafte), kao i cene odeće i obuće - 1,1 odsto i cene usluga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u restoranima i hotelima - jedan odsto.

Kako je navedeno, cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Indeks potrošačkih cena predstavlja poseban indeks maloprodajnih cena koji se obračunava po metodologiji usklađenoj sa preporukama za obračun indeksa cena na malo u Evropskoj uniji (Harmonizovani indeks cena).

Taj indeks se definiše kao mera prosečne promene maloprodajnih cena roba i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cene u maju povećane za 1,8 odsto

Izvor: Poslovna žena, 16.Jun.2008

Potrošačke cene u Srbiji u maju su povećane su za 1,8 odsto u odnosu na prethodni mesec, a u odnosu na isti mesec prošle godine veće su za 14,5 odsto, saopšteno je danas iz Republičkog zavoda za statistiku.U maju su, u odnosu na april ove godine, najviše povećane cene hrane i bezalkoholnih pića...

Nastavak na Poslovna žena...

Cene u maju povećane za 1,8 odsto

Izvor: TV Avala, 16.Jun.2008

Potrošačke cene u Srbiji u maju su povećane su za 1,8 odsto u odnosu na prethodni mesec, a u odnosu na isti mesec prošle godine veće su za 14,5 odsto, saopšteno je danas iz Republičkog zavoda za statistiku.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.