Izvor: Glas javnosti, Beta, 23.Okt.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast cena u agraru neće ugroziti standard

BEOGRAD - Ministar trgovine Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je da eventualni dalji rast cena primarnih poljoprivrednih proizvoda ne bi trebalo da izazove značajniji porast drugih cena i da značajnije ugrozi životni standard građana.

"Najviše pritisaka na rast cena i inflaciju dolazi od agrara, zbog čega se Vlada odlučila na nepopularne, ali nužne mere sa kratkim rokom trajanja, poput uredaba koje se odnose na proizvodnju hleba i mleka", rekao je on novinarima nakon promocije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << knjige "Menadžment odnosa sa kupcima".

Milosavljević je kazao da razume kritike zbog takvih odluka, ali da je u uslovima pritiska cena u oblasti agrara i zamrznuih plata i penzija država morala da preduzme nešto kako bi očuvala minimum standarda građana. Na pitanje koje mleko će građani kupovati, odnosno da li je Vlada odlučila da li će, odakle i koliko mleka uvoziti da bi se stabilizovalo tržište i prekinula nestašica, Milosavljević je kazao da još uvek ne zna.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.