Rast BDP-a zasnovati na većem izvozu

Izvor: Beta, 08.Okt.2010, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast BDP-a zasnovati na većem izvozu

BEOGRAD, 8. oktobra 2010. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je u petak da dosadašnji model privrednog rasta, koji se zasnivao na rastu potrošnje, mora biti zamenjen modelom povećanja investicija i izvoza.

"Vlada će se truditi da odgovarajućim reformama stvori ambijent za privredjivanje koji će biti privlačan za strane investitore i obezbediti da u narednih 10 godina bruto domaći proizvod dostigne 8.000 evra po stanovniku", kazao je Cvetković.

Rast javnih i privatnih investicija trebalo bi da bude 9,7 odsto godišnje i da podršku dobije izvozno orijentisana privreda, kazao je premijer Srbije na predststavljanju Postkriznog modela rasta i razvoja ekonomije Srbije od 2011. do 2020.

Cvetković je naglasio da su veoma značajna ulaganja u infrastrukturu, ali ne samo putnu već i u informacionu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za ekonomski rast rizične 2011. i 2012.

Izvor: NaDlanu.com, 08.Okt.2010

BEOGRAD, 8. oktobra 2010. (Beta) - Autori Postkriznog modela privrednog rasta i razvoja Srbije upozorili su u petak da će 2011. i 2012. godina biti rizične za postavljanje temelja održivog dugoročnog ekonomskog rasta zbog predizbornih obećanja, otplate spoljnog duga i finansiranja budžetskog deficita....

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.